În grădinițe și școli, mai frig ca afară. Căldura va fi pornită doar după trei nopți cu temperaturi sub 10 grade

Data publicării:
frig-2

Sud-estul ţării a ieşit de sub codul portocaliu de ploi și vânt puternic, însă vremea este în continuare capricioasă la malul mării. Meteorologii spun că este cel mai friguros început de octombrie din ultimele decenii. Noaptea trecută, de exemplu, termometrele au indicat cu doar câteva grade peste limita îngheţului.

În grădiniţele din Oradea, copiii se joacă înfofoliţi cu mai multe rânduri de haine, iar în dormitoare educatoarele îi învelesc cu plăpumi. „La fiecare grupă doamnele educatoare au fost sfătuite să le spună părinţilor să-i îmbrace un pic mai gros până când se va porni încălzirea, la pătuţuri am pus păturile mai groase pentru iarnă, avem încă un rând pe care îl folosim vara, mai subţiri”, a spus directoarea unei grădinițe.

Grădinițele sunt racordate la rețeaua de încălzire a orașului, dar Electrocentrale Oradea a anunţat că nu va porni căldura decât după ce temperatura scade trei nopți consecutiv sub 10 grade Celsius.

În frig învaţă şi elevii de la Colegiul Naţional "Carol 1" din Craiova. Şi aici, autorităţile dau aceeaşi explicaţie.„Dacă temperatura scade sub 10 grade trei nopți la rând, se porneste caldura în fiecare unitate şcolară”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj.

Încălzirea costă.„Sumele care ne sunt acordate sunt destul mici și trebuie să ne chivernisim, să facem eforturi mari astfel încât să ieşim în primăvară”, a subliniat Lucian Chilom-director adjunct Colegiul Carol 1.

Meteorologii spun că şi în zilele următoare vremea va fi deosebit de rece.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri