În prima zi din 2013 s-au născut mai mulţi băieţi decât fetiţe

Data publicării:
0201 20nou 20nascuti-41529

La Iaşi, patru femei au devenit mame în primele ore ale noului an. Elena Călin are 33 de ani şi a născut un băieţel de 3 kilograme. Chiar dacă s-a născut de Sfântul Vasile, bebeluşul nu va purta acest nume. Va fi botezat David.

Înainte de miezul nopţii, în ultimele ore din 2012, la Iaşi s-au născut 11 bebeluşi.

Mirela Mihalache a devenit mama unui băieţel, pe nume Rareş Ştefan. „Ne bucurăm enorm. A fost un pic cam greuţ la naştere, câteva ore lungi de travaliu, dar a meritat. Când îl vezi, îţi trece orice”, a spus fericita mămică.

Profesorul universitar doctor Mircea Onofriescu, managerul Maternităţii „Cuza Vodă", este mândrucă Iaşiul se află, în continuare, pe primul loc în ţară ca număr de naşteri.

În Bihor, o singură fetiţă a venit pe lume în noaptea de Anul Nou. Sara este a treia fiică a familiei Lucaci. Naşterea a luat-o prin surprindere pe mamă, care se gândea că micuţa va veni pe lume abia peste o săptămănă.

La Cluj, primul bebeluş care s-a născut în 2013 a fost un băieţel. David Tudor Tompa a venit pe lume la doar 5 minute dupa miezul nopţii. La maternitatea din Cluj au mai venit pe lume încă trei copii, toţi băieţi, toţi sănătoşi, care au primit nota 10 din partea medicilor.

Tradiția populară spune că dacă primul copil care se naşte în noul an este fetiţă, vom avea partea de un an liniştit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri