Incendiu extins la groapa de gunoi a Aradului. ISU: Situația e îngrijorătoare din cauza fumului

Data publicării:
Incendiu la o groapă de gunoi.
Incendiu la groapa de gunoi a orașului Arad. Focul arde pe o suprafață de aproximativ 2.000 metri pătrați.

Incendiu la groapa de gunoi a orașului Arad. Focul arde pe o suprafață de aproximativ 2.000 metri pătrați și este pericol de extindere din cauza vântului puternic.

George Pleșca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad: Incendiul nu se poate extinde către zonele locuite. Situația e îngrijorătoare din cauza fumului degajat. ISU Arad a emis mesaj Ro-Alert pentru localitățile unde se propagă fumul.

Cea mai mare problemă e vântul puternic care favorizează incendiul pe groapă și îngreunează operațiunile de stingere. Operațiunile sunt îngreunate de înălțimea gropii.

Stingem la suprafață, focul izbucnind din nou. Avem sprijinul administratorului gropii care a trimis personal și tehnici, buldozere care să faciliteze accesul apei.

Se analizează posibilitatea aducerii mai multor camioane cu pământ. După ce stingem, dacă nu e acoprit cu pământ și nu pătrunde apa, incendiul reizbucnește.

Acționăm cu 3 autospeciale, am mobilizat personal suplimentar. Încercăm cât de repede să putem stinge pentru a reduce din disconfortul creat în acea zonă.

Am mai avut și miercuri noapte un incendiu la aceeași groapă și l-am stins în aproximativ 6 ore. Tot așa, cu forțe sporite.

Cel mai probabil, datorită temperaturilor foarte mari, groapa face autoaprindere, municipiul Arad fiind pe cod de caniculă de multă vreme. Și cauza probabilă de miercuri a fost tot autoaprindere.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri