Incendiu puternic în Centrul Vechi din București. Acoperișul unei clădiri a fost cuprins de flăcări

Data actualizării: Data publicării:
incendiu in bucuresti
La faţa locului au intervenit cinci autospeciale de stingere, un echipaj SMURD, unul de descarcerare și o autoscară. FOTO amator

Cinci echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au intervenit, sâmbătă seară, în Centrul Istoric al municipiului Bucureşti, după ce s-a constatat că din acoperişul unui imobil se degajă fum. Primele date arată că nu sunt persoane rănite.

ACTUALIZARE 22:00 În ciuda pericolului, unii clienții ai teraselor din jur s-au supărat pe forțele de ordine când au fost rugați să plece din zonă.

De asemenea, locatarii spun că au văzut fum și s-au speriat și că au ieșit repede, dar că nu știu cât de tare le sunt afectate locuințele și nici unde vor sta pe timpul nopții. Și persoanelor de la terase li s-a transmis să se îndepărteze de zonă afectată.

ACTUALIZARE 21:40: ISU anunţă că suprafaţa afectată de incendiu la nivelul podului şi acoperişului este de aproximativ 300 de metri pătraţi.

Podul nu este compartimentat, iar in interior sunt depozitate materiale din lemn, mase plastice.

Incendiul este localizat, iar intervenţia este în desfăşurare.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Echipajele ISU intervin pe strada Şelari, unde din acoperişul unei case iese fum. Este vorba despre o clădire cu regim de înălţime P+1+pod, podul fiind comun pentru tot ansamblul de clădire.

„Se realizează accesul în clădire pentru căutarea şi evacuarea persoanelor, respectiv pentru identificarea focarului”, transmite ISU Bucureşti-Ilfov.

La faţa locului intervin cinci autospeciale de stingere, un echipaj SMURD, unul de descarcerare, o autoscară. Accesul autospecialelor ISU la clădirea care are parter, etaj şi pod se realizează cu dificultate din Splaiul Independentei prin strada Şelari. 

Momentan incendiul nu este localizat, arde violent la nivelul podului clădirii cu posibilitate de extindere la întregul acoperiș (pod comun pentru mai multe locuințe) și sunt degajări masive de fum.

incendiu 2
Potrivit autorităților, au fost degajări mari de fum. FOTO amator

Potrivit datelor furnizate de către echipajele IJJ de la locul evenimentului, în prezent ar fi aproximativ 50 de persoane evacuate. Suprafața incendiului nu este cunoscută momentan din cauza degajărilor masive de fum din interiorul mansardei.

Primele date de la faţa locului indică faptul că nu sunt persoane rănite.

Oficialii ISU Bucureşti-Ilfov anunţă că a fost limitat accesul persoanelor civile în zona de intervenţie.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri