Incendiu puternic la un depozit de mase plastice din Ploieşti

Data actualizării: Data publicării:
Incendiu depozit de mase plastice ISU Prahova 111118 (5)

Un incendiu puternic a izbucnit duminică seară la un depozit de mase plastice din zona de sud a municipiului Ploieşti, la periferia unui cartier cu numeroase blocuri de locuinţe, flăcările extinzându-se pe o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi. Populaţia este sfătuită să părăsească zona din apropierea focarului, iar cei din cartier – să închidă ferestrele, întrucât se degajă foarte mult fum.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, iniţial. flăcările, a căror cauză nu a fost stabilită deocamdată, au cuprins 250 de metri pătraţi dintr-un depozit de mase plastice din zona Mimiu, un cartier de la marginea oraşului, în zona de sud. Focul s-a extins rapid pe o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi, iar fumul gros degajat se vede din zona de nord a oraşului.

Pompierii recomandă ca oamenii care locuiesc în apropiere sa rămână în case până la stingerea incendiului, să evite deplasarea în zona de manifestare a focarului, să închidă uşile şi ferestrele locuinţelor pentru evitarea pătrunderii fumului generat de incendiu sau să părăsească zona de manifestare şi să identifice locuri sigure, aerisite, în cazul celor aflaţi în zonele foarte apropiate de locul în care se produce incendiul.

La ora transmiterii acestei ştiri, incendiul nu a fost localizat, dar nu mai există pericol de extindere, precizează reprezentantul ISU Prahova, iar focul a cuprins plastic, cauciucuri, hâtrtie şi mai multe utilaje.

Depozitul aparţine firmei Urban – ICIM, iar în momentul zbucnirii incendiului la firmă se afla doar paznicul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri