Incendiul din Munţii Maramureşului nu a fost stins în totalitate. Intervenţii ample se desfăşoară în perimetru

Data publicării:
incendiu borsa toroioaga

O intervenţie dificilă are loc de trei zile în Munţii Maramureş, la 1400 de metri altitudine. Peste 400 de pompieri, jandarmi, silvicultori şi poliţişti de frontieră intervin pentru stingerea unui incendiu de pădure izbucnit în zona vârfului Toroioaga din Borşa.

Echipelor de intervenţie le-au venit în ajutor două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne. Pompierilor din Maramureş, Suceava şi Bistriţa li se alătură şi echipaje din Cluj şi Satu Mare.

Din cauza terenului accidentat şi a altitudinii, misiunea echipajelor este extrem de dificilă. Cu toate acestea, luptătorii cu flăcările au reuşit să izoleze perimetrul, aşa încât focul nu se mai poate extinde. Intervenţiile sunt reluate la primele ore ale dimineţii de duminică, până cînd focul va fi stins.

Potrivit primelor estimări, focul ar fi mistuit cel puţin 200 de hectare de pădure de brazi, însă pagubele vor putea fi evaluate doar după stingerea completă a incendiului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri