Începe Anul Şarpelui în calendarul chinezesc. La ce se aşteaptă astrologii

Data publicării:
0902 20anulchinese-48549

Anul Nou Chinezesc începe la 10 februarie, în acelaşi timp cu festivalul de primăvară, unul dintre cele mai importante evenimente ale anului. Geografic, Australia este prima zonă care sărbătoreşte intrarea în noul an. În China însă, apogeul marii migraţii a fost atins chiar în ajunul sărbătorii.

Anul aceasta este guvernat de semnul Şarpelui de apă. Astrologii tradiţionali nu sunt optimişti, mai ales că în alte perioade marcate de acest semn zodiacal au avut loc evenimente dramatice pentru istoria omenirii: atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, revoluţiile din 1989 sau Marele Crah Financiar din 1929 sunt doar trei exemple.

Steaua norocoasă va fi în prima jumătate a anului şi va crea un mediu bun pentru investiţii, dar e posibil să ducă la un colaps al bursei”, susţine astroloaga Mak Ling-ling.

În astrologia chineză, şarpele, unul din cele 12 semne ale zodiacului, este simbolul inteligenţei, vicleniei, înţelepciunii, dar şi bogăţiei materiale.

Petrecere de An Nou la Sibiu

Intrarea în noul an este prilej de bucurie şi pentru studenţii şi profesorii asiatici din facultăţile de la Sibiu. Îmbrăcaţi în costume tradiţionale, chinezii au trecut din anul Dragonului în cel al Şarpelui de apă prin dansuri şi voie bună. Ţinutele viu colorate şi accesorizate cu simboluri tradiţionale au atras toată atenţia celor aflaţi pe holurile Facultăţii de Litere din Sibiu.

Ca să le facă o surpriză colegilor şi prietenilor din China, mai mulţi studenţi români au pregătit un dans tradiţional chinezesc, având în vedere că, dintre cei aproximativ 600 de studenţi străini înscrişi la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, circa 50 sunt din China.

De altfel, cultura şi limba chineză nu mai sunt demult un secret pentru studenţii români din Sibiu. Oricine poate învăţa limba de la profesori universitari veniţi din China, membri ai Institutului Cultural Confucius, care numără cinci ani de existenţă. Printre ei este şi profesorul Song Shaofeng, originar din Beijing, care a învăţat limba română încă din anii '70.

Pe lângă studenţi şi profesori, în Sibiu locuiesc şi oameni de afaceri din China, veniţi aici cu planuri de investiţii în industria producătoare de energie din surse regenerabile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri