Incident aviatic pe aerodromul de la Strejnic. Un avion de mici dimensiuni s-a lovit de pistă la aterizare

Data publicării:
Avion prabusit 090519 (1)

Un incident aviatic a avut loc, miercuri după-amiază, pe aerodromul de la Strejnic, judeţul Prahova, unde un avion de mici dimensiuni s-a lovit de pistă în momentul aterizării, fără a exista victime.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Prahova, în incidentul aviatic a fost implicat un avion de mici dimensiuni folosit pentru cursuri de aviaţie.

Primele informaţii arată că aeronava s-a înclinat foarte mult în momentul aterizării.

George Barbu, director general al Şcolii de Aviaţie Civilă, a declarat pentru News.ro că este vorba despre un avion de tip Cesna 172 aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă. La manşa aeronavei se afla un elev care are o experienţă de aproximativ 60 de ore de zbor, acesta fiind supravegheat de la sol de către instructor.

"În momentul aterizării, aeronava s-a lovit de sol cu aripra dreaptă, apoi cu motorul, după care a capotat", a spus Barbu.

El a precizat că pilotul a ieşit singur din aeronavă, a mers la spital, unde s-a constatat că nu este rănit, după care a revenit la aerodrom pentru a asista la desfăşurarea anchetei.

"În data de 08.05 2019 la ora 14.30, aeronava Cessna 172, înmatriculată YR-MDA, aparţinând Şcolii Superioară de Aviaţie Civilă, a fost implicată întrţun accident de aviaţie, soldat cu avarierea avionului. (...) Alături de autorităţile de investigaţie s-a constituit o comisie internă de anchetă a Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, pentru a identifica cauzele evenimentului. Conducerea SSAVC a dispus ca toată activitatea de zbor să fie suspendată până la finalizarea anchetei", se arată într-un comunicat al Şcolii de Aviaţie Civilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri