Instituţia guvernamentală care promovează România are telefoanele tăiate de 20 de zile

Data publicării:
femeie cu telefon in mana

Hotelierii şi agenţii de turism, dar şi reprezentanţii diverselor instituţii, care au încercat să ia în ultimele trei săptămâni legătura cu ANT, nu au putut contacta reprezentanţii autorităţii nici pe telefoanele mobile de serviciu şi nici pe cele fixe ale direcţiilor din cadrul instituţiei.

Persoanele care sună la orice număr de fix indicat in site-ul ANT (turism.gov.ro) aud mesajul: „Număr incorect”. Nu pot fi apelate, printre altele, Direcţia Generală Control şi Autorizare Turism, Direcţia Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism, Direcţia Management Brand, Direcţia Infrastructură Turistică, Direcţia de Dezvoltare Teritorială sau Compartimentul Economic, Achiziţii Publice şi Servicii Interne şi nici măcar cabinetulul preşedintelui ANT, Simona Man, relatează Mediafax.

Şi persoanele care au sunat în ultimele trei săptămâni la telefoanele Compartimentului Comunicare, Relaţii Externe şi Protocol au fost întâmpinate cu mesajul robotului „număr incorect”.

Simona Man a declarat că telefoanele au fost întrerupte pentru că a expirat contractul semnat de ANT în urmă cu doi ani cu un operator de telefonie.

„S-a încheiat acel contract şi acum am deschis procedurile pentru unul nou. Am avut o ofertă, dar a fost neconformă, iar acum s-au reluat procedurile, care sunt transparente şi vom ţine cont de cea mai bună ofertă. Celălalt contract a fost atribuit direct, din păcate, dar eu nu vreau să procedez aşa, ci să aleg oferta cea mai avantajoasă”, a spus Simona Man pentru Mediafax.

Ea a confirmat că atât numerele fixe de telefon din toată instituţia, cât şi cele mobile de serviciu ale angajaţilor au fost tăiate, dar a menţionat că funcţionează un telverde.

„Cu siguranţă că acest lucru afectează imaginea instituţiei, dar nu avem ce face. Dacă nu întrerupeam telefoanele la expirarea contractului s-ar fi considerat că favorizăm acel operator şi că avem o înţelegere cu el”, a explicat şefa ANT.

Potrivit surselor citate, nu pot contacta telefonic ANT nici companiile care participă la licitaţii, nici hotelierii și nici agenţiile de turism, dacă au nevoie de asistenţă sau dacă întâmpină probleme.

„Ca imagine, este dezastruos ce se întâmplă”, au mai spus sursele.

Potrivit acestora, angajaţilor care se ocupă de autorizare şi control nu li se semnează de către conducerea instituţiei mandatele pentru a pleca în controale, pe motivul că „nu sunt bani”. Din acest motiv, cu o săptămână înainte de deschiderea sezonului estival, autoritatea statului care se ocupă de turism nu a verificat dacă structurile de cazare de la mare sunt pregătite sau nu să primească turişti.

„Se găsesc însă bani pentru deplasările externe ale conducerii ANT. Ar trebui ca autorităţile abilitate să verifice eficienţa cheltuirii banului public din care se fac aceste deplasări”, au mai spus sursele din turism.

Simona Man a afirmat, însă, că mai multe echipe de inspectori vor pleca joi spre litoral.

„Vom avea patru echipe care vor merge joi spre litoral, două spre sud şi două spre nord, şi care până la 1 mai vor verifica dacă unităţile de turism de la mare sunt pregătite, astfel încât turiştii să fie în siguranţă la deschiderea sezonului”, a mai spus ea.

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) este o instituţie guvernamentală, aflată în subordinea Ministerului Economiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Vlad Pascu a ajuns de nerecunoscut după aproape un an în spatele gratiilor. Schimbarea e radicală
Digi FM
Cristina Cioran, prima reacție după ce Alex Dobrescu a anunțat că e însărcinată din nou cu copilul lui: „Nu...
Pro FM
Speak, adevărul despre momentul când și-a început cariera: „Trăiam cu 10 lei pe zi, dar eram mai fericit...
Film Now
Jane Fonda, fermecătoare la Festivalul de Film de la Cannes. După defilarea pe covorul roșu, actrița de 86 de...
Adevarul
Previziune sumbră a unui analist politic: Alegerile din 2024 ar putea fi ultimele înainte de următorul război...
Newsweek
Ce vechime îți trebuie pentru 1.000 lei în plus la pensie la recalculare? Cât ajută grupele de muncă
Digi FM
A plecat din țară în urmă cu 20 de ani, iar acum vrea să se întoarcă acasă. Mesajul unei românce a devenit...
Digi World
O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul care a sfătuit-o să întrețină...
UTV
Motivul real al divortului dintre CRBL si Elena Viscu. Fosta sotie a artistului face haz de necaz: “Suntem in...