Jandarmeria le răspunde polițiștilor după protestul cu fumigene de la Cotroceni

Data publicării:
politistii protestează la palatul cotroceni cu fumigene
Protest al polițiștilor, la Palatul Cotroceni. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Jandarmeria București a transmis, despre protestul cu fumigene organizat de sindicaliștii din sistemul de apărare și ordine publică în fața Palatului Cotroceni, că aceștia știu că nu au voie să participe la astfel de manifestări cu materiale explozive, dar încă nu s-a dat nicio amendă.

Reprezentanții Jandarmeriei București spun că acțiunea lor a avut drept scop desfășurarea adunării publice în condiții de siguranță și legalitate.

Despre faptul că jandarmii i-au legitimat pe polițiștii protestatari, aceștia arată că, potrivit legii, "personalul militar al Jandarmeriei are dreptul să efectueze control corporal preventiv asupra persoanei şi bagajului acesteia în cazul în care aceasta participă la manifestări publice sau în alte locuri în care este interzis accesul cu produse ori substanţe periculoase".

"Sub un alt aspect, participanții au obligația de a nu participa la adunări publice cu materiale explozive sau incendiare", spun jandarmii bucureșteni.

Până la ora transmiterii știrii, nu au fost aplicate sancțiuni. Jandarmii spun că acest lucru urmează să se facă de către agenții constatatori de la fața locului în funcție de faptele comise.

Jandarmeria București recomandă tuturor organizatorilor și participanților la manifestații publice respectarea strictă a prevederilor legale cu privire la organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

În urmă cu aproximativ o oră, la Cotroceni, câțiva protestatari, sindicaliști din Poliție, s-au certat cu jandarmii și au acuzat că aceștia "au primit ordin să îi bruscheze, amendeze sau gazeze".  La un moment dat, protestatarii au aruncat cu fumigene.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri