Jandarmii montani au salvat doi adulți și patru copii, blocați cu mașina în zona Cheile Ordâncuşei

Data actualizării: Data publicării:
jandarm montan langa o masina inzapezita
Jandarmii montani au salvat doi adulți și patru copii, blocați cu mașina în zona Cheile Ordâncuşei. Foto: Jandarmeria Alba

Doi adulţi şi patru copii au fost salvaţi sâmbătă seara de jandarmii montani, după ce maşina în care se aflau a fost blocată din cauza stratului mare de zăpadă.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, patrula din cadrul Postului de Jandarmi Montani Arieşeni a intervenit, în urma unui apel la 112, în zona Cheile Ordâncuşei, pe drumul ce duce spre Ocoale. În zonă stratul de zăpadă măsoară aproximativ 50 de centimetri, ceea ce face ca deplasarea să se facă cu dificultate.

„Ajungând la maşina blocată, colegii noştri au constatat că în interior se aflau doi adulţi şi patru copii care nu au mai putut continua deplasarea din cauza stratului mare de zăpadă căzută de pe versant pe drum”, a precizat IJJ Alba, potrivit Agerpres.

Jandarmii au oferit ajutorul necesar persoanelor aflate în dificultate deblocând autovehiculul şi repunându-l pe carosabil.

Persoanele nu au necesitat îngrijiri medicale de specialitate, continuându-şi drumul pentru a ajunge la pensiunea unde urmau să se cazeze.

Jandarmeria Alba recomandă responsabilitate şi precauţie la deplasările în zona montană şi atrage atenţia asupra faptului că există o atenţionare meteo de cod portocaliu pentru zona montană din sudul judeţului, cod care vizează viscol puternic cu rafale de 110 - 120 km/h şi zăpadă troienită. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri