Klaus Iohannis face declarații la ora 17.00

Data publicării:
csat

Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă la ora 17.00, la Palatul Cotroceni, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

csat

Membrii CSAT au discutat despre sistemul de sănătate şi problema securităţii cibernetice în instituţiile publice din România. Pe ordinea de zi au fost şi măsurile necesare pentru înlăturarea ameninţărilor generate de fenomenul migraţiei. La ședinţa care a început la ora 12:00 nu a participat şeful SIE, care a demisionat luni.

Pe ordinea de zi s-au aflat „implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varșovia cu implicații la nivel național, evoluțiile din Orientul Mijlociu și implicații pentru România, principalele măsuri necesare pentru înlăturarea amenințărilor la adresa securității naționale generate de un aflux masiv de imigranți precum și pentru prezervarea climatului de ordine și siguranță publică. Pe ordinea de zi vor mai fi discuții despre situația operatorilor din industria de apărare, evaluarea nivelului de securitate cibernetică al instituțiilor publice din România, constituirea și operaționalizarea brigăzii multinaționale pentru dezvoltarea și consolidarea elementelor esențiale ale prezenței aliate înaintate adaptate, sistemul de sănătate publică și starea de sănătate a cetățenilor”, potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri