Laura Codruța Kovesi vine la „Jurnalul de seară”, de la ora 20.00

Data publicării:
laurakov

Foto: Mediafax

În direct din studioul Digi24, Laura Codruța Kovesi va vorbi despre noul Cod Penal, care intra in vigoare la 1 februarie şi care a stîrnit deja dispute între premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu, dar şi între Putere şi Opoziţie.

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție îi va răspunde lui Cosmin Prelipceanu şi la întrebările legate de dosarele instrumentate de D.N.A în ultima vreme, dar va dezbate şi alte subiecte aflate în actualitate.

Guvernul a prezentat o scrisoare pe care preşedintele Traian Băsescu i-a transmis-o, joi, premierului, în care solicită adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind noul Cod penal şi Codul de Procedură Penală.

În răspunsul transmis șefului statului, Victor Ponta aminteşte că ambele coduri au fost iniţiate de Guvernul Boc, informează Mediafax. 

Procuroii anticorupţie atrag atenţia că, de săptămâna viitoare, cei vinovaţi de abuz în serviciu şi alte fapte de corupţie sau infracţiuni economice vor primi pedepe înjumătăţite faţă de cele scrise în vechiul cod penal. Odată cu pedeapsa scade şi termenul de prescriere a faptelor astfel că cei condamnaţi ar putea să scape fără nicio zi de închisoare.

„12 cauze aflate pe rolul instanţelor sunt în situaţia de a fi închise în cursul anului 2014, iar 23 în cursul anului 2015, ca urmare a micşorării limitelor de pedeapsă reglementate de noul cod. În 64 de cauze aflate în curs de urmărire penală urmează să se împlinească termenul de prescripţie a răspunderii penale din acelaşi motiv”, se arată într-un comunicat al DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri