Liderul Opoziției ruse, arestat la domiciliu

Data publicării:
udaltov 20jpeg-48633

Tribunalul Basmanni din Moscova a îndeplinit astfel cererea comitetului de anchetă rus care a solicitat această sancţiune împotriva liderului de opoziţie, aflat până acum sub control judiciar.

Un judecător a subliniat în faţa tribunalului că Serghei Udalţov, liderului Frontului de Stânga, ar putea fugi în străinătate sau „încerca să îşi îndeplinească intenţiile criminale”.

Serghei Udalţov, în vârstă de 35 de ani, riscă până la zece ani de închisoare în cadrul anchetei deschise împotriva sa în octombrie în urma unui film realizat de televiziunea pro-Kremlin NTV, care afirma bazându-se pe imagini filmate cu camera ascunsă a căror origine nu era precizată, că opozanţi, printre care şi Udalţov, se pregătesc să înlăture guvernul cu forţa.

Liderul de opoziţie respinge categoric toate acuzaţiile.

Anterior, comitetul de anchetă a subliniat într-un comunicat că acesta „aomis în mod repetat să îşi respecte obligaţiile, aflându-se sub control judiciar”.

„Acesta nu locuieşte la adresa la care este înregistrat, telefoanele sale mobile sunt deseori în mod inexplicabil absente, ceea ce complică convocarea sa de către anchetatori”, conform comitetului.

Printre altele, acesta „continuă să comită acte ilegale”, insistă comitetul de anchetă, citând ca exemplu participarea acestuia la o manifestaţie neautorizată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri