Luminile de sărbătoare se aprind în marile oraşe ale României

Data publicării:
20121202 20luminite-36400

În inima Banatului, odată cu târgul de Crăciun, a fost inaugurat şi iluminatul festiv din acest sezon. În doar câteva secunde, centrul Timișoarei s-a transformat într-o feerie de culoare, iar locuitorii au intrat în spiritul sărbătorilor de iarnă chiar din prima zi a lunii decembrie.

La târg, timişorenii găsesc de toate: produse tradiționale, mezeluri, vin, țuică, must, dar şi cadouri de Moș Nicolae şi Moş Crăciun - blănuri, mănuși din piele, căciuli pentru copii şi adulţi.

Şi la Iaşi atmosfera este de basm. Peste 10.000 de oameni s-au adunat în centrul orașului pentru a asista la aprinderea luminilor de Crăciun: nu mai puţin de 260.000 de beculeţe, la care se adaugă 13.000 de globuri și ornamente. Printre decorațiunile spectaculoase se remarcă un cerb uriaş, de peste şase metri, şi un brad de 20 de metri. Cei mai bucuroși de atmosfera de poveste au fost, bineînțeles, cei mici.

Milioane de beculeţe şi ghirlande luminează de sâmbătă seară şi centrul Piteștiului. Piaţa centrală a fost plină de oameni. Înarmaţi cu aparate de fotografiat, mulţi au făcut poze în faţa bradului de 24 metri.

Pentru ghirlandele şi beculeţele montate în Piteşti, autorităţile au investit 100.000 de lei noi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri