Mai multe județe au fost afectate de viituri

Data publicării:
inundatii mediafax

Ploaia torențială care s-a abătut asupra Sucevei a inundat mai multe gospodării.

Viitura venită de pe versanți a blocat Drumul Național 1, dar și magistrala de cale ferată care face legătura între Moldova și Ardeal.

La Iași, furtuna a ţinut jumătate de oră. Câţiva copaci smulsi din rădăcini au rupt reţelele de alimentare și au avariat o mașină.

Codul galben de vânt şi ploi a provocat probleme mari în judeţul Sibiu. Ploaia a umflat câteva pâraie, iar mai multe locuinţe dintr-un cartier mărginaş al oraşului Cisnădie au fost inundate.

În Cluj-Napoca, o casă a luat foc dupa ce a fost lovită de trasnet. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale pentru a stinge flacarile. Pagubele materiale au fost evaluate la aproximativ 50.000 de euro.

O rupere de nori de o jumatate de oră a făcut prăpăd în comuna buzoiană Tisău. Zeci de gospodării au fost inundate, garduri culcate la pământ, maşini luate de torenţi. 9 oameni au fost salvaţi din ape de pompieri.

În comuna Barbuleșu din Dâmbovița, grindina a distrus peste 150 de hectare de livezi de măr și prun, iar în comuna Râul Alb, cinci kilometri de drumuri comunale au fost afectate. Acoperișul unei școli a fost dezvelit de tablă, iar o femeie surprinsă de o viitură s-a refugiat într-un salcâm, fiind salvată de pompieri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri