Mai multe şosele din Ungaria au fost deblocate. MAE: Românii au fost duşi în adăposturi

Data publicării:
1603 20deblocaj 20ungaria-55130

Actualizare 13:35:Românii blocaţi în Ungaria din cauza vremii au fost preluaţi de către autorităţile ungare şi transportaţi în adăposturi improvizate în săli de sport și școli din apropierea autostrăzii M1.

La această oră, nu mai există sesizări ale cetăţenilor români blocaţi pe drumurile înzăpezite din Ungaria, potrivit MAE.

„MAE estimează că numărul românilor care staţionează în zona Gyor-Tatabanya, regiunea cea mai afectată de viscol, este de ordinul sutelor.Autostrada M1 este în continuare blocată, iar comandamentul de urgenţă ungar a comunicat misiunii diplomatice române că încearcă să finalizeze operaţiunile de deszăpezire până în cursul acestei după-amiezii”, se arată într-un comunicat al instituției.

Actualizare 09:00:Sute de persoane, printre care şi români, au fost salvaţi din nămeţii care au paralizat autostrăzile din vestul Ungariei. Utilajele de deszăpezire nu au făcut faţă viscolului, aşa că autorităţile din ţara vecină au fost nevoite să trimită armata în misiunile de salvare. Şi Austria a sărit în ajutor şi a mobilizat în zonă zeci de utilaje şi ambulanţe.

De astăzi, Ungaria nu se mai află sub cod roșu, dar temperaturile rămân în continuare foarte scăzute.

_______________________

Sute de oameni, printre care şi români, au fost salvaţi din nămeţii care au paralizat autostrăzile din vestul Ungariei. Utilajele de deszăpezire nu au făcut faţă viscolului, aşa că autorităţile din ţara vecină au fost nevoite să trimită armata în misiunile de salvare. Şi Austria a sărit în ajutor şi a mobilizat în zonă zeci de utilaje şi ambulanţe.

Armata a intervenit cu tancurile pentru a îndepărta nămeţii. Potrivit ministerului român al Afacerilor Externe, autovehiculele blocate în judeţul Pest au fost conduse de către poliţie în parcările hipermarket-urilor din regiune, unde oamenii au primit hrană şi băuturi calde.

De asemenea, au fost deblocate atât şoseaua principală nr.1, cât şi autostrada M1, catre Budapesta.

Ambasada României la Budapesta, precum şi oficiile consulare la Szeged şi Gyula, sunt pregătite să acorde cetăţenilor români asistenţa consulară necesară în astfel situaţii.

Potrivit informaţiilor furnizate de MAE, sute de români erau blocaţi, vineri, pe şoselele din Ungaria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri