Masculul de lebădă „Tică”, simbol al oraşului Târgu Jiu, rănit grav după ce a fost atacat cu pietre: „Incredibil în ce lume trăim”

Data actualizării: Data publicării:
lebada ranita pe masa veterinarului
Masculul de lebădă „Tică”, simbol al oraşului Târgu Jiu, rănit grav după ce a fost atacat cu pietre. Foto: Facebook / Claudiu Fiu

Masculul de lebădă „Tică”, simbol al oraşului Târgu Jiu, a fost rănit grav în zona capului după ce a fost atacat cu pietre, vineri, de către un grup de tineri pe un lac de acumulare din zona Insuliţa, în cartierul Bicaz al municipiului, a anunţat consilierul local Claudiu Fiu, vicepreşedinte al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS).

Lebăda rănită grav în zona capului a fost transportată la un cabinet veterinar pentru a fi îngrijită de către angajaţii AJVPS Gorj, potrivit Agerpres.

Incredibil ce «oameni» avem în jurul nostru... Incredibil în ce lume trăim. Astăzi un grup de tineri fără pic de educaţie a aruncat cu pietre în pasărea simbol a oraşului Târgu Jiu... Masculul de lebădă «Tică». Acesta se afla pe apă în imediata apropiere a zonei unde femela lui cuibăreşte. Avem aceste informaţii de la un martor care a văzut de la distanţă. (...) Cer ajutorul tuturor celor care deţin informaţii sau camere video şi care pot ajuta la identificarea acestor derbedei. Incidentul a avut loc în cartierului Bicaz, pe lacul de acumulare din zona Insuliţa în jurul orelor 12:00. Nu înţeleg şi nu voi înţelege niciodată gestul”, a scris consilierul local vineri, pe pagina lui de Facebook.

Acesta a relatat că perechea de lebede era în al 12-lea an de când îi bucură pe locuitorii zonei cu frumuseţea şi gingăşia lor, însă nu este prima dată când au avut parte de astfel de episoade dificile - şi-au mai pierdut toţi puii într-un an când lacul a fost golit, anul trecut le-au fost furaţi trei boboci, iar femela a fost şi ea rănită după ce s-a accidentat într-o linie de troleu.

lebede
Perechea de lebede din Târgu Jiu. Foto: Facebook / Claudiu Fiu

Perechea de lebede are 12 ani de convieţuire, a trecut prin perioade dificile, şi-au pierdut toţi puii în anul când lacul a fost golit. Femela a mai suferit un accident în linia de troleu, iar anul trecut i-au fost furaţi trei din cei şase boboci după primele zile de la eclozare. Acum masculul este rănit foarte grav la cap şi are probleme neurologice. A fost transportat la un cabinet veterinar de către angajaţii AJVPS Gorj. Sper să nu-l pierdem, altfel pierdem o pereche de păsări delicate, care ne-au bucurat 12 ani cu frumuseţea şi gingăşia lor”, a menţionat vicepreşedintele AJVPS Gorj.

Acesta mai spune că se aşteaptă ca şi poliţiştii să facă demersuri pentru a obţine informaţiile necesare identificării şi pedepsirii tinerilor care l-au atacat şi rănit pe Tică.

„Ruşine derbedeilor, ruşine părinţilor voştri, sper să fiţi identificaţi cât mai repede şi să plătiţi pentru faptă! Îmi doresc ca instituţiile de forţă măcar să încerce obţinerea informaţiilor necesare pedepsirii acestor neoameni”, a mai scris consilierul local, pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri