Medgidia. Șase copii au fost abandonați de părinți plecați la muncă în străinătate

Data publicării:
09012013 20copii-42733

Baraca a reprezentat timp de câteva luni căminul celor şase fraţi. Stăteau în locuinţa improvizată alături de părinţi şi se încălzeau toţi cu lemne în singura camera a locuinţei, care măsoară mai puţin de trei metri pătraţi. După ce au rămas fără mamă şi fără tată, au supravieţuit din mila trecătorilor.

Cei şase copii trăiau aici, în condiţii greu de imaginat, încă din toamna anului trecut. Părinţii lor s-au decis în urmă cu câteva zile să îi abandoneze, să îi lase aici să se descurce de uniisinguri şi au plecat în Spania.

Localnicii nu au rămas nepăsători şi au sesizat autorităţile. Când i-au găsit asistenţii sociali, copiii erau înfriguraţi, iar trei dintre ei aveau febră puternică, aşa că toţi au fost duşi la spital. Medicii le-au acordat primele îngrijiri medicale, i-au spălat şi le-au oferit o mâncare caldă.

„Am făcut tot ce se putea, acum sunt pe secţie la noi, la Pediatrie, trei dintre ei sunt la tratament au gâtul un pic roşu, pentru laringo-faringită”, a explicat Ionela Preda, medic generalist.

Părinţii copiilor sunt de fapt din localitatea Cobadin şi locuiau fără forme legale în baraca improvizată, ridicată în zona pepinierei din Medigida. Cei doi riscă să îşi piardă copiii, dacă nu se întorc cât mai repede în ţară.

În funcţie de rezultatele anchetelor sociale, autorităţile vor decide dacă cei şase copii vor fi sau nu instituţionalizaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri