Medicii blocați cu ambulanța în zăpadă au ajuns la București. Doctorii au mers la Craiova pentru o prelevare de organe

Data publicării:
ambulanta-2

Operaţia de prelevare de organe a durat aproape trei ore.

Operaţia a decurs în condiţii obişnuite, în ciuda celor de afară. Acum, ficatul şi rinichii vor merge la Institutul Clinic Fundeni”, a spus medicul primar Leonard David.

Medicii s-au urcat într-o ambulanţă specială care i-a transportat înapoi la Bucureşti. Un echipaj de poliţie i-a însoţit permanent.

„Problema a fost a transportului, a condiţiilor meteo şi, practic, echipa de la Bucureşti merită tot respectul nostru pentru faptul că au îndurat aceste condiţii şi au venit să recolteze”, a spus Bogdan Fănuţă, directorul Spitalul Judeţean Craiova.

Medicii de la Institutul Fundeni din Capitală porniseră, ieri dimineaţă, spre Craiova. Pe drum însă ambulanţa în care erau s-a stricat. În ajutorul lor au fost trimise mai multe echipaje de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Olt şi Dolj.

„Această intervenţie s-a desăşurat în condiţii de iarnă, pentru că se circulă foarte greu pe drumuri. Ne-a ajutat prezența colegilor de la Inspectoratul de Poliție”, a spus Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt ISU Olt.

Medicii au prelevat ficatul, corneea şi rinichii unui bărbat în vârstă de 38 de ani aflat în moarte clinică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri