Mesajul lui Klaus Iohannis, transmis musulmanilor din România: Ramadan Karim!

Data publicării:
președintele Klaus Iohannis face drclaratii
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Administratia Prezidentiala

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, joi, un mesaj comunității musulmane din România, la începerea lunii postului Ramadan, exprimându-și speranța ca în acest an credința să fie sprijin pentru depășirea situației grele pe care țara noastră o traversează, informează Mediafax.

„La începutul lunii postului Ramadan, perioadă a rugăciunii și meditației, le transmit cetățenilor români de etnie turcă și tătară urări de sănătate și împlinire spirituală. Ramadan oferă comunității musulmane oportunitatea de a reflecta la mesajul de pace al Coranului, la valorile solidarității sociale și ale iubirii aproapelui”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Acesta spune că apreciază modul în care credincioșii cultului musulman din România participă la efortul comun de combatere a pandemiei.

„În acest an, credința și speranța izvorâte din litera Coranului trebuie să vă fie sprijin pentru a depăși situația grea pe care o traversăm și pentru a respecta măsurile instituite prin starea de urgență. Apreciez modul în care credincioșii cultului musulman din România participă la efortul nostru comun de a combate efectele epidemiei, spre binele lor, al apropiaților lor și al tuturor semenilor noștri. Fie ca luna postului Ramadan să vă lumineze sufletele și inimile cu iubire și grijă pentru cei în nevoie. Ramadan Karim!”, a mai transmis președintele Iohannis.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri