Sari la conținut
News Alert

METEO | 40 de grade Celsius la umbră. Prognoza pe trei zile

 

Foto: Mediafax

În țară:

La noapte, cerul va fi senin în aproape toată ţara, iar ploi izolate vor fi posibile doar în zona Carpaţilor Orientali. Temperaturile se vor menţine ridicate, iar în multe regiuni minimele vor fi tropicale. Astfel, în zori, se vor înregistra între 12 grade în depresiuni şi 26 de grade în Dealurile de Vest.

Mâine, canicula şi disconfortul termic vor cuprinde cea mai mare parte a ţării. Maximele zilei vor fi cuprinse între 30 de grade pe litoral şi în jurul a 40 de grade în vest şi sud-vest. Astfel de valori vor fi înregistrate la umbră, aşa că la soare temperatura cu adevărat resimţită de organism va fi mult mai ridicată.

Mâine noapte vremea va deveni instabilă în vest şi nord-vest, iar joi, ploile torenţiale cu descărcări electrice şi vijelii vor cuprinde nordul, nord-estul şi centrul ţării. Prin urmare, şi temperaturile vor scădea accentuat şi doar în Câmpia Română şi în Podişul Dobrogei va mai persista canicula. Vineri ploile ajung în sud şi sud-est, aşa că vremea se va răcori şi aici, iar sâmbătă soarele reapare în toată ţara.

În București:

Şi locuitorii Capitalei vor avea parte o noapte senină, dar caldă. Abia dimineaţă minima va coborî la 20...21 de grade. Vântul va sufla în general slab.

De arşiţă nu scapă nici bucureştenii. Amiaza aduce valori foarte mari de temperatură, în jurul a 37 de grade, iar indicele de temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Presiunea aerului va scădea uşor.

În Bucureşti va fi caniculă şi joi, dar noaptea apar aversele, iar vremea se răcoreşte. Vineri vor fi cel mult 31 de grade şi va ploua din când în când, iar de sâmbătă, vremea redevine frumoasă.