Sari la conținut

METEO Maxime de 29 de grade duminică. Ploile se întorc de luni, temperaturile scad din nou

Ultima zi din săptămână aduce vreme frumoasă în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile cresc, iar maximele pornesc de la 23 de grade pe litoral şi se opresc la 32 de grade în Câmpia de Vest.


Vântul va avea din când în când răbufniri prin Banat, Moldova, în sudul Crişanei şi al Moldovei.

Vreme bună este duminică şi în Bucureşti. Norii sunt inofensivi, iar vântul adie uşor. Temperatura aerului urcă până la 29 de grade, în timp ce presiunea amtosferică începe să scadă.

Şi cei aflaţi pe litoral au parte de vreme însorită. Briza mării îşi face simţită prezenta, iar în aer sunt în jur de 24 de grade. Apa mării se menţine răcoroasă, cu temperaturi între 18 şi 21 de grade.

Soarele este mai generos şi cu turiştii şi locuitorii de la munte. Ploi de scurtă durată şi descărcări electrice apar doar izolat, după-amiază. Temperaturile sunt agreabile: pe Ceahlău maxima termică se opreşte la 16 grade, iar cel mai cald este la Stâna de Vale: 23 de grade.

În primele zile ale săptămânii viitoare vremea devine din nou instabilă. Intervale cu averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului se vor produce la început în jumătatea de vest a ţării, apoi din loc în loc şi în celelalte regiuni.

Izolat se pot aduna cantităţi importante de apă şi nu este exclus să cadă grindină.

Vor scădea şi temperaturile, astfel că marţi nu mai trec de 28 de grade. De miercuri însă, ploile se răresc şi se încălzeşte din nou.