Mihai Neamțu: Cristi Danileț a fost pedepsit pentru intervenția hotărâtă din vară

Data publicării:
26022013 20neamtu 20danilet-51767

Mihai Neamțu, președintele partidului Noua Republica, a afirmat că îi apreciază pe Alina Ghica și pe Cristi Danileț pentru că au avut curajul să-și exprime public părerile. Plenul CSM a decis, marți, să îi revoce pe cei doi judecători.

Nu ar fi rău ca foarte mulţi magistraţi tineri să simtă că presiunea politicului asupra justiţiei este inacceptabilă şi că acest curaj al lui Cristi Danileț nu ar trebui să fie pedepsit atunci când vorbim despre intervenţia unui judecător pe spețe pur juridice, cum este speţa onstituţionalităţii sau a statului de drept. Când aperi statul de drept nu trebuie să fii pedepsit. De-asta a fost pedepsit domnul Danileț, pentru o intervenţie foarte hotărâtă asta vară, în sferă publică cu comentarii pe Facebook, cu interviuri”, a declarat Mihai Neamțu în emisiunea „Imparțial” de la Digi24.

Acesta a mai completat că acțiunea de azi a CSM reprezintă „epurarea unor judecători care au avut curajul să aibă poziţii drastice la adresa de încercare de preluare a unor atribute de către Executiv în zona fie a legislativului, fie a deciziei Curţii Constituţionale”.

Plenul CSM a decis, în premieră, să îi revoce pe judecătorii Alina Ghica și Cristi Danileț. Ședința CSM de marți dimineață a fost una extrem de tensionată, în contextul în care judecătorii din opt județe au decis să-și suspende astăzi activitatea în semn de protest faţă de refuzul CSM de revocare din funcţie a lui Cristi Danileţ şi Alina Ghica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri