Militarii români din Afganistan au transmis mesaje de Crăciun familiilor

Data publicării:
militari romani wikipedia-1

Pentru peste 1.100 de soldaţi români sărbătoarea Crăciunului nu înseamnă cadouri sau liniştea familiei. Este vorba despre militarii care vor petrece sărbătoroile de iarnă in teatrul de război din Afganistan. Iar cel mai frumos cadou pe care îl pot primi soldaţii este o zi liniştită, fără ambuscade ale insurgenţilor.

În Afganistan, la puţin peste 15 grade Celsius, militarii români i-au scris deja Moşului. Anul acesta nu aşteaptă cadouri sub bradul pregătit în unităţile militare. Au o singură dorinţă: câteva zile de linişte şi misiuni fără probleme.

2013 este anul în care soldaţii români au început retragerea din Afganistan după 10 ani de război. Mai multe unităţi amplasate în sudul ţării, cea mai periculoasă zonă, au fost deja închise. În bazele militare mari soldaţii vor primi deja de acasă şi cadouri de Crăciun.

Anul viitor, numărul militarilor români din Afganistan va fi redus semnificativ. Vor rămâne doar cei din trupele speciale, care vor continua misiunile secrete împreună cu soldaţii americani. În 10 ani de conflict în Afganistan, 23 de militari români şi-au pierdut viaţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri