Ministerul Transporturilor a revocat întreg Consiliul de Administraţie al Tarom

Data publicării:
tarom mediafax 1

În ceea ce-l privește pe Heinzmann, oficialii de la Transporturi au anunțat că nu au nicio poziţie pro nici una contra asupra mandatului. Ministerul i-a propus noului consiliu de administratie al Tarom să analizeze în perioada următoare activitatea lui Heinzmann şi modul în care acesta şi-a îndeplinit atribuţiile.

Noul Consiliu de Administraţie numit de Ministerul Transporturilor este alcătuit din Dante Stein - consilier al primului ministru, Manuel Donescu - secretar de stat în Ministerul Trasporturilor, Florin Luca - consultant strategie bancară, Bogdan Speteanu - director general BCR Leasing şi Răzvan Filipescu - preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, declara duminică, la Digi24 că va trimite Corpul de control să investigheze activitatea și contractele de la TAROM, unde există un „grav conflict de interese”, mai rar întâlnit, și o „situație aberantă”. Ea a mai spus că Dan Pascariu, președintele Consiliului de Administrație, poartă responsabilitatea imposibilității de a mai găsi un manager privat bine pregătit.

Marţi, Nicolae Demetriade a anunţat că a demisiont din funcţiile de administrator şi director executiv al TAROM, iar Dan Pascariu ar fi urmat să plece și el din Consiliul de Administrație.

CA-ul TAROM a hotărât la 22 iunie să urgenteze aplicarea măsurilor din planul de management prin numirea lui Nicolae Demetriade în funcţia de administrator-director executiv, pe fondul unor conflicte între Christian Heinzmann şi administratori care au avut ca efect şi scurtarea mandatului CEO-ului, în iunie, de la patru ani la un an. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri