Un avion TAROM spre Chișinău a fost lovit de fulger și s-a întors din drum, pe Otopeni. Pasagerii au ajuns la destinație cu alt avion

Data actualizării: Data publicării:
Aeronavă Tarom
Un avion TAROM a fost lovit de fulger și s-a întors din drum. Foto: Shutterstock

Momente tensionate la bordul unui avion TAROM. Aeronava care decolase cu destinația Chișinău a revenit la Otopeni după ce ar fi fost lovită de un fulger. Pasagerii au fost îmbarcați într-un alt avion și au ajuns la destinație cu trei ore și 10 minute întârziere, a comunicat compania.

ACTUALIZARE 10.00 Cursa TAROM București- Chișinău din seara zilei de 24 martie a înregistrat de trei ore și 10 minute de întârziere din motive tehnice, a comunicat TAROM.

La decolare, pe fondul condițiilor meteo, avionul a fost lovit de fulger. În aceste circumstanțe, odată cu informarea primită de la piloți, s-a renunțat la zbor, iar avionul Boeing 737- 82R a revenit la sol, în București, și a fost trimis la inspecție tehnică. O nouă aeronavă, Boeing 737, în care au fost îmbarcați toți cei 53 de pasageri, a decolat de pe Aeroportul Internațional Otopeni iar cursa a fost efectuată.

Niciun pasager sau membru al echipajului de bord nu a fost afectat.

Avionul inițial este acum în proces de verificări tehnice. În acest context menționam faptul că, în baza utilizării lor esențiale, aeronavele sunt construite cu structură adecvată protecției față de acest tip de incidente iar fulgerele nu le pot afecta la nivel de producere a unor defecțiuni majore care să pună în pericol activitatea de zbor.

Potrivit site-ului boarding-pass, decolarea a avut loc la ora 22.10. O oră mai târziu, avionul a revenit pe pistă. 

Piloții ar fi anunțat că trebuie să se întoarcă de la jumătatea drumului, din cauza unei defecțiuni tehnice. Aceștia ar fi transmis controlorilor de zbor că aeronava ar fi fost lovită de un fulger. 

Aterizarea de urgență a avut loc fără incidente, iar pasagerii au fost preluați de o altă aeronavă, care a decolat la jumătate de oră după miezul nopții.

Călătoria cu avionul de la București la Chișinău durează o oră și 10 minute.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri