Ministrul Economiei contestă acuzaţiile dintr-un raport al Curţii de Conturi

Data publicării:
alexandru petrescu min economiei

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, contestă un raport al Curţii de Conturi, potrivit căruia ar fi incasat fără bază legală bonusuri în valoare de 236.864 lei (circa 53.000 euro) în perioada în care a fost director general al companiei de stat Poşta Română, susţinând că nu sunt fundamentate afirmaţiile instituţiei de audit public, potrivit cărora prin contractul de mandat nu au fost definiţi indicatori de performanţă trimestriali.

alexandru petrescu min economiei

"Precizăm că nu sunt întemeiate reţinerile Curţii de Conturi constând în faptul că mandatul Directorului General C.N. Poşta Româna S.A. nu ar fi fost completat cu indicatori de performanţă trimestriali prin intermediul unui act adiţional, întrucât obiectivele şi criteriile de performanţă trimestriale (trim. III si IV – 2014 şi trim. I şi II – 2015 pentru care s-a aprobat acordarea bonusurilor) au fost incluse în contractul de mandat, acestea fiind definite în mod expres chiar în cuprinsul contractului de mandat", arată un comunicat transmis marţi seară de Ministerul Economiei.

Ministrul mai susţine că nu sunt fundamentate nici afirmaţiile Curţii de Conturi potrivit cărora prin contractul de mandat nu au fost definite rezultatele aşteptate şi valorile exprese ale indicatorilor de performanţă trimestriali.

"Nu poate fi vorba de încălcarea vreunei norme/dispoziţii legale, deoarece legiuitorul nu a reglementat prin O.U.G. nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice anumite procedee, metodologii în privinţa stabilirii obiectivelor şi criteriilor de performanţă", arată comunicatul.

În apărarea sa, ministrul argumentează că, "pentru aceeaşi speţă şi pe baza aceloraşi documente doveditoare", Corpul de Control al ministrului Comunicaţiilor a făcut un control amplu cu doar trei luni înainte de raportul intermediar al Curţii de Conturi.

"Rezultatele acestei misiuni validează faptul că bonusurile Directorului General al Companiei au fost acordate în condiţii de legalitate, în conformitate cu Contractul de Mandat al Directorului General, subliniindu-se că au fost îndepliniţi toţi indicatorii de performanţă solicitaţi în momentul acordării acestor bonusuri", mai menţionează comunicatul.

Un raport al Curţii de Conturi, citat de HotNews.ro, arată că Alexandru Petrescu ar fi încasat fără bază legală bonusuri în valoare de 236.864 lei (circa 53.000 euro) în perioada în care a fost director general al companiei de stat Poşta Română.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri