Misiune imposibilă în Constanța. Zeci de șoferi încearcă cu lopeți și cu mâinile goale să scoată din zăpadă un TIR blocat de ieri

Data actualizării: Data publicării:
tir blocat in zapada
Misiune imposibilă în Constanța. Zeci de șoferi încearcă cu lopeți și cu mâinile goale să scoată din zăpadă un TIR blocat de ieri. FOTO: Captură Digi24

Mai mulți oameni încearcă să scoată din zăpadă un TIR care blochează încă de ieri un drum din județul Constanța, lângă localitatea Dorobanțu. Șoferii vor să dea zăpada la o parte cu lopeți sau chiar cu mâinile goale. În zonă s-a format o coloană de mașini în care se află chiar și un utilaj care trebuia să deszăpezească.

Oamenii încearcă să scoată din zăpadă și o mașină care a rămas blocată.

TIR-ul se află de duminică pe mijlocul drumului din zona localității Dorobanțu, din județul Constanța. Nu a mai putut înainta din cauza viscolului puternic și a ninsorii.

Șoferii care au trecut prin zonă luni dimineață s-au oprit și de câteva ore încearcă să dea zăpada la o parte, o misiune extrem de dificilă.

 

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, a declarat la Digi24 că luni dimineață mai sunt cinci persoane rămase înzăpezite, iar cinci tronsoane de drumuri județene sunt încă blocate.

Drumurile naționale și autostrada A2 sunt deschise, a spus el.

Tronsoanele de drumuri județene pe care se intervine vor fi deschise până la prânz, a declarat prefectul.

Pe litoral, furtunile puternice au pus la pământ copaci și au smuls acoperișuri. În orașul Constanța, oamenii au rămas fără apă potabilă, în urma codului roșu din weekend și mii de case au rămas fără curent electric. Oamenii au fost avertizați inclusiv prin Ro-Alert să nu iasă din case până nu trece furia vremii extreme.

Prefectul a spus că alimentarea cu energie electrică rămâne o problemă mare și că acum sunt 51.000 de gospodării care au această problemă.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri