„Nu vreau să creadă lumea că sunt criminală”. Primele declarații făcute de mama din Botoșani care și-a aruncat copiii de la etaj

Data publicării:
femeie dusa pe brate de forte de interventie
Primele declarații făcute de mama din Botoșani care și-a aruncat copiii de la etaj FOTO: Monitorul de Botoșani

Femeia de 23 de ani care în noaptea de duminică spre luni și-a aruncat cei doi copii de 2 și 3 ani de la fereastra unui hotel din Botoșani, iar cel mai mic dintre ei a murit, a vrut să se sinucidă, însă a fost convinsă de negociatorul poliției după două ore să renunțe la planul ei.

Într-o declarație acordată publicației Monitorul de Botoșani, Ovidiu Acostoaie, negociatorului Poliției, a povestit cum a decurs comunicarea cu femeia de 23 de ani. „Era foarte agitată, repeta obsesiv: „ce am făcut, îmi pare rău, nu vreau sa ajung la pușcărie, nu vreau să creadă lumea că sunt criminală””, a povestit Ovidiu Acostoaie.

După discuțiile care au durat aproximativ 2 ore, femeia a fost imobilizată de un pompier care a intrat în camera de hotel în care se cazase. În timp ce era dusă pe brațe spre mașina echipajului de salvare, femeia repeta încontinuu: „N-am vrut să le fac nimic rău, n-am vrut să le fac nimic rău”.

Femeia i-a trimis un mesaj soțului ei înainte de a-și arunca cei doi copii de la etaj

Femeia de 23 de ani, din comuna Albești, și-a aruncat cei doi copii de 2 și 3 ani de la balconul unei camere de hotel, de la etajul 1, apoi a amenințat că se sinucide. Înainte de a comite gestul șocant, ea i-a trimis un mesaj cutremurător soțului ei, care lucrează în construcții, într-un alt oraș din țară: „Mulțumesc că m-ai făcut să fac ceea ce nu voiam. Sper să fii fericit acum că ai scäpat de noi și nu mai trebuie să ne trimiți bani, că am înțeles că asta era marea ta problemă. Cel mai rău î,i pare pentru copii, că ei nu au nicio vină. Dar nu îi pot lăsa așa, ai nimănui. Nimeni nu o să îi iubească. Sper să fii fericit fără noi. Adio”.

Bărbatul a declarat că și-a sunat soția imediat după ce a primit mesajul, dar aceasta nu i-a răspuns.

Femeia a mers la un hotel, spunând că nu a reuşit să mai prindă autobuzul pentru a se întoarce acasă, iar angajații au cazat-o într-o cameră de la etajul 1, deşi aceasta nu prezentase niciun document de identitate.

Cel care a alertat autorităţile a fost paznicul hotelului, care a auzit zgomot şi, când a ieşit din clădire, a văzut copiii căzuţi pe asfalt. Cei doi copii au fost transportaţi la spital, în stare gravă. Copilul în vârstă de doi ani a decedat, în timp ce cel de 3 ani a fost transferat la un spital din Iași.

Femeia a fost internată la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Botoşani.

Poliţiştii au deschis în cauză dosar penal pentru comiterea infracţiunii de omor şi tentativă la omor.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri