Sari la conținut

O cisternă cu 27 de tone de benzină s-a răsturnat în judeţul Vaslui. ISU: Există pericol de explozie

 

Foto: vremeanoua.ro 

Potrivit informaţiilor furnizate de poliţiştii vasluieni, cisterna plină cu benzină s-a răsturnat pe rigola de pe marginea drumului, după ce şoferul, un bărbat de 31 de ani cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, a intrat cu viteză prea mare într-o curbă, pe un sector de drum din afara localităţii Creţeşti, informează Mediafax.

La faţa locului au ajuns opt autospeciale de pompieri, în condiţiile în care există pericolul declanşării unui incendiu care ar putea provoca o explozie, întrucât benzina se scurge din cisternă în rigola de pe marginea şoselei.

„Evident că pericolul producerii unui incendiu există atât timp cât carburantul curge din cisterna răsturnată. Tocmai de aceea ne aflăm în zonă cu forţe mărite, precum şi cu utilajele necesare, pentru a repune pe roţi autotrenul, astfel încât să înlăturăm pericolul”, a declarat Neculai Olaru, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Poliţiştii vasluieni au impus restricţii de circulaţie pe sectorul de drum respectiv, până la ridicarea cisternei din şanţ. Astfel, maşinile cu masa sub 7,5 tone sunt deviate pe un drum comunal din Creţeşti, în timp ce TIR-urile circulă pe un singur fir.