O cisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat în Vaslui: 20 de tone de combustibil s-au scurs pe şosea. Șoferul a murit

Data publicării:
politisti masina de politie fb politia romana 1 -2

Foto: Facebook / Politia Romana

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, accidentul a avut loc în comuna Creţeşti, după ce şoferul cisternei, înmatriculată în Republica Moldova, a pierdut controlul volanului într-o curbă şi s-a răsturnat, cabina maşinii fiind prinsă sub remorca în care se aflau 27 tone de motorină.

Şoferul cisternei a murit pe loc, iar peste 20 de tone de combustibil s-au scurs pe şosea.

”În urma accidentului, s-au scurs 20.000 de litri de combustibil atât pe şosea cât şi în rigola de pe marginea şoselei. În consecinţă, timp de aproximativ patru ore, circulaţia a fost deviată pe un drum judeţean pentru ca echipajele de pompieri sosite la faţa locului să poată interveni”, a declarat, marţi, pentru News.ro responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Loredana David.

La locul accidentului au ajuns 11 autospeciale ale ISU Vaslui, care au acţionat pentru a preveni producerea unei deflagraţii.

”Într-o primă fază, s-a intervenit pentru tragerea capului tractor de sub cisternă, pentru a fi scoasă victima încarcerată. Ulterior, a fost îndepărtată şi cisterna, pompierii stropind permanent pe timpul efectuări acestor manevre pentru a fi îndepărtat pericolul unei explozii”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roşu.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul în zonă se desfăşoară normal, acţionându-se în continuare pentru îndepărtarea motorinei de pe şosea.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri