O femeie a murit din cauza gerului. A fost găsită pe stradă în șoc hipotermic, în Buzău

Data actualizării: Data publicării:
Prima zapada cazuta in Galati, Duminica, 26 noiembrie 2023
Plan roşu de de intervenţie în judeţul Hunedoara, după ce un microbuz cu nouă persoane s-a răsturnat. FOTO: INQUAM PHOTOS - Ovidiu Iordachi

O femeie găsită pe stradă în şoc hipotermic sever a murit la Spitalul Județean Buzău, unde a fost adusă.

Potrivit reprezentanţilor SJU, femeia în vârstă de 46 de ani a fost transportată la Urgenţe de către un echipaj al Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ), în şoc hipotermic şi în stop cardio-respirator.

"Având în vedere temperaturile extrem de scăzute din aceste zile, la UPU - SMURD s-au înregistrat trei cazuri de persoane fără adăpost, găsite în locuri publice.

Primul deces înregistrat este al unei femei, în vârstă de 46 de ani, transportată la UPU în şoc hipotermic sever, în stop cardio respirator. Femeia a fost adusă în stare foarte gravă, cu o temperatură a corpului de 23 de grade. S-au început manevre de resuscitare, conform protocolului. Personalul medical a depus eforturi majore pentru a-i salva viaţa, însă ieri seară, a fost declarat decesul", a informat SJU Buzău.

Alți doi pacienţi, persoane fără adăpost găsite pe stradă, au fost stabilizaţi şi transferaţi în cadrul unor centre specializate pentru persoane fără adăpost.

"Celelalte două cazuri, este vorba despre doi pacienţi, un bărbat şi o femeie, care au ajuns la spital, stabili. După ce au primit îngrijiri medicale de specialitate, s-au făcut demersuri pentru a fi transferaţi la centre pentru persoane fără adăpost", mai precizează informarea transmisă de SJU Buzău.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri