Pachet suspect, sub o mașină în Capitală. Alerta s-a dovedit a fi falsă

Data publicării:
pachet suspect

Actualizare ora 16.45. Surse apropiate anchetei spun că alarma este, cel mai probabil, falsă și nu a fost depistat nimic suspect în privința pachetului. Obiectul observat sub mașină ar putea fi un GPS.

Persoana care a sunat la 112 spune că a observat ceva suspect sub mașină, un pachețel. În trecut s-a mai confruntat cu șicane din partea unei rude care a amenințat-o că-i distruge mașina, ceea ce a făcut-o să sune la poliție.

Persoana respectivă a fost condusă la secția 25 de poliție, pentru a fi audiată în acest caz.

__________________

Alerta a intervenit în urma unui apel la 112 dat de proprietarul mașinii, care a observat pachetul suspect.

Hari Bucur Marcu, expert în securitate, a explicat la Digi24 că prima procedură în astfel de situații este să se vadă dacă este vorba de un explozibil de orice fel, improvizat sau profesional. Verificările se pot face cu ajutorul unui câine special antrenat pentru a depista prin miros explozibilul. Dacă nici prin alte mijloace neinvazive, care să nu atingă obiectul, nu se poate prefigura conținutul, iar dacă cel care a dat alerta are suspiciuni să creadă că e o bombă, atunci se va trece la distrugerea controlată a pachetului.

„Avem specialiști buni care vor vedea ce este și vor lua măsurile care se impun în astfel de cazuri. Nu e prima oară când se întâmplă astfel de cazuri”, a declarat la Digi24 Costin Georgescu, fost director SRI. El a explicat că o eventuală detonare va fi făcută în afara zonei în care a fost găsit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri