Pădure transformată în groapă de gunoi

Data publicării:
gunoi brasov

O pădure din apropierea staţiunii Poiana Braşov este groapa de gunoi a unei firme. Un trecător a observat cum trei persoane descărcau mai mulţi saci dintr-o dubă. Luaţi la întrebări, bărbaţii au declarat că fac ceea ce trebuie, adică sortează gunoaiele strânse de la hoteluri şi restaurante din Braşov.

Imaginile în care se văd trei persoane care descărcau saci cu gunoaie dintr-o dubă pentru a le arunca în pădure au fost surprinse de un membru al unei asociaţii care se ocupă cu protecţia pădurilor.

Viorel Nan, membru al Asociaţiei „Prietenii Pădurilor”: „Am observat o dubă mare, albă, care descărca gunoaie direct în pădure. Am oprit, am filmat cu telefonul mobil.”

Cei surprinşi susţin că sunt angajaţii unei firme şi că sortau sticla şi hârtia de restul deşeurilor. Conducerea unuia dintre restaurantele de la care bărbaţii au ridicat gunoaiele confirmă că au un contract cu respectiva firmă, dar că nu pot răspunde pentru acţiunile angajaţilor, care de fapt ar trebui să recicleze acele deşeuri.

Liviu Mereuţă, reprezentantul unui restaurant: „Societatea care e în cauză în filmare preia deşeurile de sticlă. Se face clar, legal, în baza unor documente.”

Poliţia Locală şi Garda de Mediu Braşov s-au autosesizat. Atât firmele de la care au fost colectate deşeurile, cât şi societatea ai cărei angajaţi au fost filmaţi sunt controlate.

Mircea Paraschiv, inspector-şef în cadrul Gărzii de Mediu Braşov: „Sunt sancţiuni foarte clar stipulate de lege, între 20.000 şi 40.000 de lei. La locul respectiv, prejudicile aduse mediului sunt foarte grave.”

Angajaţii filmaţi lucrează pentru o firmă din judeţul Ilfov a cărei conducere nu a fost de găsit pentru a oferi un punct de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri