Video Panică la metrou, după ce două trenuri au fost aproape de coliziune. Călătorii, printre care și copii, blocați 40 de minute în tunel

Data actualizării: Data publicării:
tren de metrou
Două trenuri de metrou au fost aproape de coliziune.

Clipe de panică la metrou după ce două trenuri au fost aproape de coliziune. Metrotrex spune că a fost vorba despre o eroare umană la dirijare și două garnituri s-au tamponat ușor. Sute de oameni, printre care mulți copii și bătrâni, au rămas blocați în tunel.

Confirmăm că a avut loc un incident feroviar la stația Timpuri Noi, pe care Metrorex deja l-a avizat la AGIFER, urmând ca organele abilitate să investigheze evenimentul și să dispună măsurile care se impun. Unul dintre dintre trenuri a intrat pe linia ocupată de alt tren, ceea ce a produs cuplarea celor două garnituri. Menționăm că în urma acestui incident nu există victime sau pagube materiale”, a transmis Metrorex.

Metrorex precizează că unul dintre trenuri a fost dirijat pe sensul greșit și a ajuns față în față cu altă garnitură.

Din cauza acestui incident, între stațiile Timpuri Noi și Mihai Bravu nu se circulă, iar între stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu se circulă în sistem pendulă.

Valentin Stan, jurnalist Digi24: Metrorex a avut nevoie de mai bine de o oră ca să confirme oficial că două trenuri s-au tamponat la metrou. Ar fi vorba despre o garnitură care a intrat pe o linie unde se afla un alt tren. Ar fi fost o ciocnire ușoară între cele două garnituri de metrou.

Asta s-a întâmplat la stația Timpuri Noi, pe magistrala 1.

Din ceea ce știm până acum, nu sunt victime și nici pagube materiale, însă preț de zeci de minute, oamenii care se aflau în cele două trenuri au rămas blocați în tunel, pentru că acele garnituri nu ajunseseră în stație. Oamenii spun că nu au avut cum să coboare din vagoane, mai mult, unii dintre cei care ne-au trimis imagini și informații de la fața locului spun că luminile din trenuri s-au stins și au fost clipe de panică în interiorul vagoanelor.

Sute de oameni se aflau în acele trenuri, fiind vorba despre o oră de vârf în Capitală, foarte mulți oameni întorcându-se de la serviciu. Printre călători se aflau și foarte mulți copii și oameni în vârstă.

Mii de oameni așteaptă în stații să se urce în trenurile de metrou.

Acest incident grav a fost cauzat de o eroare umană, spun reprezentanții Metrorex. Practic, unul dintre conductorii metroului nu ar fi respectat anumite norme, și de aceea s-a ajuns la această situație.

Traficul de la metrou este în mod normal automatizat, în sensul că dacă un tren este oprit pe linie, cealaltă garnitură ar trebui să se oprească automat și să nu ajungă la coliziune. 

Metrorex a deschis o anchetă și face verificări. Au existat la un moment dat informații că unuia dintre conductori i s-ar fi făcut rău, însă este devreme pentru o confirmare și pentru concluzii. 

Poziția oficială a companiei de transport este că a fost vorba despre o eroare umană. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri