Parlamentar serios, caut cazare. Senatorii și deputații vor primi lunar 4.000 de lei pentru chirie

Data publicării:
parlamentul romaniei crop ingust - mfax-7

Aleşii cazaţi acum la hoteluri au două opţiuni. Fie negociază direct cu fiecare hotelier, ca să-şi păstreze camera, în limita celor 4000 de lei primiţi de la Parlament, fie se mută. Mulţi au ales deja varianta a doua.

„Am locuit la început la hotel Bucureşti, apoi la Phoenicia Apartaments. Cu suma aceea de 4000 de lei m-am mutat. Eu m-am conformat de prima dată", spune Roxana Anuşca, deputat de Botoşani.

Unii însă dau de înteles că viaţa la bloc nu este chiar pe gustul lor. „Trebuie să muncim noi mai mult, pentru că trebuie să faci ordine, trebuie să foloseşti maşina de spălat... Lucruri de genul acesta... Asta e, asta e decizia", spune Marian Avram, deputat de Tulcea.

Suma forfetară pentru cazare este însă generoasă, după orice standarde.

Parlamentarii care aleg să vină într-un cartier mărginaş al Capitalei şi să locuiască într-un bloc au foarte multe variante la dispoziţie. Cu aceşti 4.000 de lei pot să-şi închirieze de la o garsonieră până la un apartament cu patru camere, şi tot le mai rămân bani.

Analiştii imobiliari susţin că, de aceşti bani, n-au de ce să-şi facă griji nici măcar cei mai pretenţioşi chiriaşi.

Parlamentarii care vor să fie cât mai aproape de Palatul Parlamentului pot să-şi închirieze în zonă centrală un apartament cu două sau chiar trei camere mobilate modern. Aleşii pot să-şi închirieze chiar şi o vilă din banii daţi de Parlament.

Pe lângă cazare, parlamentarilor le-au fost reduse şi cheltuielile pentru transport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri