PERICOL. Pistoalele cu bile de cauciuc, modificate, devin arme letale

Data actualizării: Data publicării:
1212 20arme-38153

Informaţia este îngrijorătoare, în condiţiile în care, doar în Bucureşti, aproape 200 de mii de oameni, au permis pentru pistol cu bile. Iar clanurile de interlopi folosesc deseori în războaiele lor, asemenea arme devenite primejdioase.

Arme cu bile din cauciuc sau cu gaz lacrimogen. Sunt așa-numitele arme neletale, pentru că proiectilul din cauciuc poate provoca, cel mult, răni superficiale. De aceea, se dau foarte uşor autorizaţii pentru cumpărarea lor. Doar că unii transformă armele neletale, în pistoale periculoase.

Cererea pentru armele neletale a fost foarte mare între 2004 şi 2008. Atunci, oricine putea obține un pistol, doar cu buletinul. Acum, procedura este complexă.

Cererea este aprobată doar după o analiză a polițiștilor de la Serviciul Arme, care verifică inclusiv cum e cunoscută persoana în societate.

Controalele s-au înnăsprit mai ales după atacul de la Coaforul Perla, când doua femei au fost împuşcate mortal de fostul poliţist Gheorghe Vlădan. Faţă de anul trecut, în 2012, în Capitală, au fost suspendate aproape de două ori mai multe permise de port armă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri