Petrecere în stil românesc pentru soldaţii americani de pe nava Mount Whitney

Data publicării:
petrecere

O adevarată petrecere în stil românesc s-a încins la malul mării pentru militarii americani sosiţi cu nava Mount Whitney. La cheu, în faţa vasului, micii şi cârnaciorii sfârâiau pe grătare.

Iar în dana de pasageri a portului Constanţa, militarii dansau pe acordurile muzicii populare încercând să prindă ritmul horelor româneşti. Comandanul vasului, căpitanul Craig Claperton, a fost unul dintre cei mai nerăbdători oaspeţi să testeze mâncarea tradiţională.

„Mâncarea este incredibilă. N-am mai avut şansa de a mânca grătar românesc şi este delicios. Vorbeam cu ofiţerii români care au fost la bordul navei noastre şi-mi spuneau că micii sunt un amestec din carne de oaie, vacă şi porc. Este fantastic! Sunt chiar foarte, foarte buni”, a spus căpitanul Craig Claperton.

Şi Prinţul Paul al României, alături de Prinţesa Lia, au apreciat bucatele gătite de marinarii noştri.

„Mititeii sunt cei mai buni, iar cârnaţii sunt delicioşi. Îmi place! Cred că am mâncat şase cârnaţi şi cinci mititei”, a spus Prinţul Paul.

Nava a acostat la sfârşitul săptămânii trecute în Portul Constanţa. De marţi, soldaţii americani se antrenează alături de cei români în largul Mării Negre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri