PNL are propria variantă de regionalizare

Data publicării:
20032013 20pnl 20regio-55900

Deşi la Ministerul Administraţiei, condus de social-democratul Liviu Dragnea, muncesc trei grupuri pentru desenarea viitoarelor regiuni administrative, PNL lucrează la acest subiect pe cont propriu.

S-a constituit acest grup de lucru care sa inventarieze toate punctele de vedere, pentru că sunt multe și s-a constituit, într-adevăr, un grup de lucru condus de prim-vicepreședintele Klaus Iohannis și cuprinde aleși locali”, a declarat liberalul Crin Antonescu.

Decizia PNL vine după ce, în ultima perioadă, liderii locali ai PSD şi PNL au dat declaraţii contradictorii despre viitoarele regiuni administrative, dar şi despre capitalele acestor regiuni. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi liderul PSD Braşov, Constantin Niţă, şi-au disputat, fiecare pentru oraşul pe care îl reprezintă, rolul de capitală a Regiunii de Centru.

Ministrul care coordonează procesul de regionalizare, Liviu Dragnea, a făcut un apel la oprirea atacurilor între liberali şi social-democraţi, avertizându-i că regionalizarea nu va fi făcută pe criterii politice.

Liberalii doresc înfiinţarea unor consilii regionale, care să funcţioneze până în 2016, şi care să fie conduse, prin rotaţie de preşedinţii de consilii judeteţene şi primari marilor oraşe, care se vor face schimb de funcţii la fiecare şase luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri