Poliţia de Frontieră vrea să cumpere cu 6 milioane € sisteme pentru identificarea navelor care fac trafic ilegal în Marea Neagră

Data publicării:
pescador interceptat migranti marea neagra

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră intenţionează să cumpere, cu aproape 6 milioane de euro, sisteme optoelectronice de supraveghere, cu care să modernizeze Sistemul Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR), potrivit unui anunţ de pe SICAP.

Achiziţia de sisteme optoelectronice de supraveghere pentru modernizarea SCOMAR se va face după criteriul „cel mai bun raport calitate – preţ”.

Practic, contractantul, IGPF, anunţă că doreşte să achiziţioneze şapte sisteme optoelectronice pentru înlocuirea acelor existente în cadrul SCOMAR.

Potrivit anunţului lansat pe SICAP, termenul de livrare este de 8 luni de la data semnării contractului de către ultima parte, dar prin excepţie primele două sisteme vor fi livrate în termen de 4 luni de la data semnării contractului.

Valoarea estimată a contractului este de 28.338.600 lei, respectiv aproape 6 milioane de euro.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 noiembrie 2019, ora 15.00.

SCOMAR este un sistem operativ de supraveghere, bazat pe tehnologia de ultimă oră, care permite detectarea timpurie, urmărirea, recunoaşterea şi identificarea navelor ce desfăşoară activităţi ilegale de trafic la Marea Neagră. Suportul tehnic asigură transmiterea, în timp real, a informaţiilor obţinute de la staţiile de senzori la Centrul de Comandă şi Control şi a dispoziţiunilor necesare pentru interceptarea ameninţărilor şi realizarea misiunilor de căutare şi salvare. Sistemul asigură monitorizarea permanentă a traficului la Marea Neagră prin folosirea echipamentelor radar, echipamentelor optoelectronice de supraveghere, navelor, aparatelor de zbor şi vehiculelor de patrulare, precum şi a altor elemente în zonă, furnizând o imagine tactică a suprafeţei apei, a activităţii aeriene şi a situaţiei terestre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri