Poliția din Argeș anchetează un posibil caz de azil ilegal. Într-o locuinţă au fost găsite 6 persoane

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie
Poliția din Argeș anchetează un posibil caz de azil ilegal. Într-o locuinţă au fost găsite 6 persoane.

Poliţiştii din judeţul Argeş au deschis o anchetă în urma unei sesizări privind existenţa unui posibil azil ilegal care funcţiona în municipiul Piteşti. La adresa indicată au fost găsite şase persoane: o femeie, mama acesteia, două persoane cu interdicţii judecătoreşti care o au ca tutore pe proprietara imobilului şi două persoane cu vârste de sub 60 de ani, cu afecţiuni medicale.

„În după-amiaza zilei de 11 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti s-au deplasat la un imobil din municipiul Piteşti, despre care au rezultat indicii cu privire la posibila desfăşurare de activităţi specifice de cazare şi îngrijire de persoane vârstnice, fără autorizaţie. Cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti, împreună cu reprezentanţii mai multor instituţii cu atribuţii de control, au fost identificate 6 persoane, toate cu domiciliul în imobilul în cauză, acestea fiind proprietara imobilului, de 56 de ani, precum şi alte cinci persoane, cu vârste cuprinse între 55 şi 88 de ani, printre care mama proprietarei imobilului, alte două persoane, de 74 şi 78 de ani, puse sub interdicţie prin hotărâre a instanţei de judecată, pentru care tutorele stabilit este tot femeia de 56 de ani, precum şi alte două persoane, de 59 şi 55 de ani, ambele cu afecţiuni medicale, pentru care verificările continuă”, informează Poliţia judeţeană Argeş.

Cele două persoane cu vârste sub 60 de ani nu au legătură, nici de rudenie, nici de altă natură cu proprietara, aceasta declarând, în primă fază, că are grijă de ele pentru că i-ar fi fost încredinţate de Direcţia de Asistenţă Socială.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, poliţiştii au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, conform art. 348 din Codul Penal. Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârşite şi luarea măsurilor legale.

Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a declarat că ancheta Poliţiei a început în urma unei sesizări. Radu Perianu a precizat, marţi seară, pentru News.ro, că de la declanşarea acţiunilor de control privind aşezămintele sociale, autorităţile primesc numeroase reclamaţii pe acest subiect.

„De când are loc acţiunea de control vin sesizări şi informaţii de la oameni, unele mai serioase, altele mai puţin. Noi le luăm în considerare şi facem verificări”, a declarat prefectul de Argeş.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri