Polițistul care vindea cocaină în uniformă, arestat 30 de zile alături de alte șapte persoane

Data actualizării: Data publicării:
politist in uniforma langa o masina
Polițistul care vindea cocaină în uniformă, arestat 30 de zile alături de alte șapte persoane. Foto: Sindicatul Europol

Polițistul dealer de droguri din Brașov a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile. Acesta a fost prins între blocuri chiar în timp ce vindea stupefiantele îmbrăcat în uniformă. Polițistul făcea parte dintr-o rețea de trafic de droguri care distribuia substanțe interzie în toată zona Brașovului. Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a opt persoane inculpate în acest dosar de trafic de droguri.

„Instanţa a dispus măsura arestării preventive a inculpaţilor pentru 30 de zile începând cu data de 8 septembrie până în data de 7 octombrie. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare”, au transmis reprezentanţi ai Tribunalului Braşov.

Cele opt persoane, printre care şi un fost poliţist, au fost reţinute joi pentru trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, complicitate la trafic de droguri de mare risc şi efectuarea, fără de drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, a transmis, vineri, într-un comunicat de presă, DIICOT Braşov.

Cele opt persoane sunt cercetate în două cauze penale, ambele vizând comercializarea de droguri.

Citiți și:
Poliţist în uniformă, prins în timp ce vindea cocaină. IPJ transmite că fusese destituit cu o zi înainte

„Astfel, în prima cauză, s-a reţinut că, în perioada decembrie 2022 - august 2023, inculpaţii au comercializat în mod repetat şi au intermediat comercializarea de droguri de risc, de mare risc şi substanţe cu efecte psihoactive (canabis, ketamină, amfetamină şi MDMA), cu sume cuprinse între 200 şi 600 de lei, către consumatori de pe raza judeţului Braşov. Din cercetările efectuate a reieşit faptul că inculpaţii, pe lângă modalitatea vânzării directe, au utilizat şi o aplicaţie tip chat (metoda 'dead drop'), în cadrul căreia a fost creat un grup dedicat persoanelor care doreau să achiziţioneze, respectiv să comercializeze droguri de risc şi de mare risc. În cea de-a doua cauză instrumentată, s-a reţinut faptul că, în perioada decembrie 2022 - august 2023, inculpaţii au comercializat în mod repetat şi au intermediat comercializarea de droguri de mare risc (cocaină), cu sume cuprinse între 900 şi 2.000 de lei, către consumatori de pe raza judeţului Braşov”, se arată în comunicatul DIICOT.

Citiți și:
VIDEO & FOTO. Polițistul din Brașov prins cu un kilogram de cocaină vindea droguri încă de anul trecut. Cum opera rețeaua din care făcea parte

Conform anchetatorilor, membrii grupării ar fi racolat mai mulţi consumatori, „pentru a îngreuna descoperirea activităţii infracţionale pe care o desfăşurau”.

„Precizăm că, la data săvârşirii faptelor, unul dintre inculpaţi deţinea calitatea de poliţist. Investigaţiile vizând activitatea infracţională a inculpatului au fost sprijinite constant de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov”, au arătat procurorii de la DIICOT.

În cele două cauze, în cursul zilei de joi, au fost puse în aplicare 29 mandate de percheziţie domiciliară în judeţul Braşov, fiind identificate şi ridicate 25 grame de cocaină, o cantitate de MDMA, suma de 12.400 lei, mai multe cântare de precizie şi grindere, precum şi alte mijloace de probă.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri