Premierul Ponta, spectator de ocazie la repetițiile pentru parada de 1 Decembrie

Data publicării:
2711 20militauri-35459

Oricum, parada de anul acesta nu se anunţă la fel de spectaculoasă ca de obicei. Tancurile, de exemplu, vor lipsi, pentru că Ministerul Apărării nu are bani.

Cu bocancii lustruiţi şi uniformele pregătite, militarii şi-au ocupat locurile pentru repetiţie cu mult înainte de începerea defilării. Dar la ora 11.00, pe sub Arcul de Trumf militarii şi angajaţii Ministerului de Interne, SRI şi SPP au trecut în pas de defilare.

De la Ministerul Apărării Naţionale vor fi peste 1300 de militari, tehnică militară de la toate categoriile de luptă şi de transport. Aeronavele nu vor fi astăzi dar vor fi pe 1 atunci când îi invităm pe toţi bucureştenii să vină să sărbătorească alături de noi Ziua Naţională a României

Parada de 1 Decembrie va marca şi o premieră. Un vehicul blindat MRAP, folosit de soldaţii români în Afganistan, face parte din tehnica militară.

Tot pentru prima dată la paradă va participa şI... Max, un câine lup obişnuit cu teatrele de război. În schimb, tancurile rămân în cazărmi, din cauza costurilor ridicate.

Chiar dacă a fost doar o repetiţie, câţiva bucureşteni s-au bucurat să-i vadă pe militarii în ţinute de paradă.

Timp de zece minute, şi premierul Victor Ponta, care se îndrepta pe jos spre sediul USL, a urmărit repetiţiile.

Ultima repetiţie are loc miercuri. Pentru parada de Ziua Naţională a României, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Apărării Naţionale cu 400.000 de lei, din fondul de rezervă bugetară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri