Presupusele crime de la Caracal vor fi reconstituite. Când se va întâmpla

Data actualizării: Data publicării:
caracal cenusa

Procurorii DIICOT vor reconstitui la Caracal presupusele crime comise de Gheorghe Dincă. Reconstituirea va avea loc săptămâna viitoare.

Anchetatorii vor merge la Caracal la începutul săptămânii viitoare și vor încerca să refacă povestea pe care Gheorghe Dincă, principalul suspect în acest caz, le-a spus-o de mai multe ori la audieri.

Reconstituirea ar urma să fie făcută în urma unei cereri din partea familiei Măceșanu de a simula condițiile în care Dincă a spus că a ucis-o pe fiica lor, Alexandra, în vârstă de 15 ani, dată dispărută la sfârșitul lunii iulie.

Nu se știe dacă procurorii vor include în reconstituire și experimentul judiciar cerut de familie - respectiv simularea arderii în aceleași condiții, cu aceleași materiale, în același loc, în butoiul unde Gheorghe Dincă a spus că a ars trupurile celor două fete.

De altfel, avocatul familiei Măceșanu a fost astăzi la DIICOT și a depus noi cereri în acest caz. Familia cere reaudierea lui Gheorghe Dincă și a altor martori și refacerea analizei de la Institutul de Medicină Legală.

Experții IML au analizat deja rămășițele pe care anchetatorii le-au ridicat din curtea lui Dincă. Este vorba despre oase arse, descoperite într-un butoi. Testele ADN au arătat că acestea aparțin cu o certitudine de 99,93% Alexandrei Măceșanu.

La DIICOT a fost astăzi și avocatul familiei Melencu. Acesta a studiat preț de 4 ore dosarul și s-a uitat din nou la stenogramele discuției de la 112 dintre Alexandra și operatorii 112. Tonel Pop a spus că aceste transcripturi nu coincid cu înregistrarea audio.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri