Primar printre sfinți. Edilul municipiului Bârlad, pictat pe peretele unei biserici

Data publicării:
primarulsfant

Constantin Constantinescu este pictat la loc de cinste alături de Sfânta Ecaterina. În pictura în mărime naturală, primarul este îmbrăcat cu un pardesiu şi ţine, alături de Sfânta Ecaterina, o biserică, semn că el este ctitorul lăcaşului sfânt.

Biserica din centrul oraşului are două hramuri: Înălţarea Domnului şi Sfânta Ecaterina. Al doilea hram a fost pus după numele soţiei primarului, care a murit. În memoria ei, edilul a decis să contribuie la ridicarea lăcaşului de cult.

Înalţii prelaţi ai Episcopiei Huşilor spun că persoanele care contribuie cu sume importante de bani cu ajutorul cărora se ridică şi se pictează o biserică pot avea un tablou votiv în lăcaşul de cult.

„Nu am nicio afinitate cu partidele politice. E un ctitor principal la edificarea unui sfânt lăcaș, ridicarea ei, pictarea ei, o contribuție personală, specială. Atât”, a spus Vasile Laiu, protopopul de Bârlad.

Consilierii din Bârlad spun însă că s-au dat bani şi din bugetul local pentru construcţia bisericii.

I s-a alocat o sumă de bani acum un an, 700 de milioane. Adică, probabil, crede că ceea ce alocă din banii cetăţeanului sunt banii lui. Şi lui trebuie să i se aducă osanalele de cuviinţă” a declarat Daniel Buzamat, consilier local PDL.

Într-un interviu pentru un ziar, primarul a spus că el nu şi-a dorit să fie pictat. „Preotul paroh Petru Giuşcă şi profesorul Didu Clapon mi-au făcut surpriza. Nu e un caz unicat, se practică în tradiţia iconografică ortodoxă”, a declarat edilul.

Constantin Constantinescu este la al treilea mandat la conducerea primăriei.

Este același primar care, acum două luni, supărat că un potenţial investitor a renunţat la afacere, primarul Bârladului a avut o ieşire necontrolată în timpul ședinței de Consiliu Local şi le-a spus consilierilor din opoziţie că i-ar împuşca pentru că nu vor binele municipiului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri