Primăria Capitalei alocă fonduri noi pentru renovarea vechiului sediu

Data publicării:
primarieb 1

Municipalitatea va plăti 23 de milioane de euro în plus faţă de cele 12 milioane pe care le-a plătit iniţial, pentru continuarea lucrărilor la imobilul de pe Bulevardul Regina Elisabeta. Lucrările de modernizare vor începe la anul, iar contractul va fi atribuit în ianuarie.

Din suma aprobată pentru renovare, aproape 19 milioane de euro se vor duce pe construcţii şi instalaţii, peste 60.000 de euro vor fi alocaţi pentru dotări, în timp ce mai bine de jumătate de milion de euro se vor duce pe cheltuieli neprevăzute.

Alte 2,6 milioane de euro vor merge pe cheltuieli neprevăzute. La această sumă se adaugă banii pe care Primăria îi dă în prezent pe chiria imobilului în care s-a mutat încă din 2010, aproape 3 milioane de euro anual. Iniţial, proiectul ar fi trebuit să coste circa 10 milioane de euro, iar lucrările să fie gata în vara aceasta. Dar lucrările mai mult mai stat pe loc, aşa că noul termen de finalizare al renovărilor este sfârşitul anului viitor.

Potrivit specialiştilor imobiliari, chiria pe care o plăteşte Primăria Bucureşti pentru clădirea din Splaiul Independenţei este aproape dublă faţă de preţurile medii din zonă. Unii consilieri l-au acuzat în trecut pe primarul general că a ales să plătească o chirie de 9 milioane de euro vreme de trei ani în loc să cumpere clădirea, în leasing imobiliar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri