Primarul Cherecheş, exclus din PNL. Antonescu: Referitor la Chiliman, nu e loc de împăcare

Data publicării:
21 2001antonescu-44913

Actualizare 14.30. Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că pentru excluderea primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, au fost înregistrate 156 voturi „pentru”, 17 „împotrivă”, iar cinci voturi au fost anulate.

Antonescu a spus că nu s-a pus problema excluderii lui Gigi Becali.

"Referitor la Andrei Chiliman, nu e loc de împăcare, pentru că nu este vorba de doi oameni care s-au certat, ci despre următorul lucru: dacă eu, aşa cum domnul Chiliman m-a descris din punct de vedere politic, mai candidez la conducerea partidului şi sunt ales, e o problemă de demnitate pentru domnul Chiliman dacă mai doreşte să mai stea în partid. Nu vorbim de opinii divergente", a spus liderul PNL.

Şi azi au fost păreri divergente, privind proiectul de buget, dar au fost dialoguri civilizate, a adăugat Antonescu.

"Nimeni nu ţine pe nimeni cuforţa într-un guvern. Guvernul este o echipă. Când e vorba de un guvern de coaliţie cred că există nişte modalităţi, trebuie să folosim aceste mecanisme democratice pentru ca echipa să funcţioneze cu liderul în frunte", a spus Crin Antonescu.

Pentru convocarea congresului, a fost stabilită data de 22 februarie, la ora 10.00.

Cherecheş şi Bot, acuzaţi de atacuri la adresa partidului

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, şi deputatul Octavian Bot au fost propuşi pentru a fi daţi afară din partid după ce au fost acuzaţi de atacuri şi acţiuni împotriva formațiunii. Iniţial, pe lista neagră a PNL figurau mai multe nume importante.

Liderul PNL Sector 2, Adrian Neacşua propus luni, în şedinţa BPC a PNL, ca în cazul deputatuluiOctavian Botsă se renunţe la decizia de excludere din partid, au precizat sursele citate.

Solicitarea a privit înlocuirea propunerii de sancţiune adoptate în urmă cu o săptămână, pentru excludere, cu propunerea de sancţionare.

BPC va merge cu această propunere în Delegaţia Permanentă a partidului.

Propus pentru excludere din cauza unui pamflet

Deputatul Octavian Bot a precizat că decizia privind excluderea sa a fost formulată în baza unui articol pamflet, publicat într-un ziar local şi denumit "Perdantul şi Popa prostu'".

Deputatul a susţinut că respectivul pamflet l-a scris ca urmare a mai multor jigniri din partea liderilor filialei PNL din Bihor, inclusiv din partea preşedintelui acestei organizaţii,Cornel Popa.

"M-au făcut prost, m-au făcut caz patologic, m-au făcut un terminat, ceea ce eu am răspuns într-un târziu", a mai afirmat Bot.

Mai nou a apărut și numele lui Gigi Becali pe lista excluderilor

Deşi a scăpat pe moment de excludere, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, are zilele numărate în PNL. Crin Antonescu i-a promis o confruntare în cadrul congresului de la finalul lunii februarie. Astăzi urmează să se stabilească și data congresului.

În replică, Chiliman a declarat pentru Digi24 că el nu a atacat niciodată PNL, ci pe Crin Antonescu, pe care îl acuză că vrea să subordoneze partidul în funcţie de obsesiile sale.

Primarul Sectorului 1 a ţinut însă să îl laude pe fostul preşedinte al partidului, Călin Popescu Tăriceanu.

În privința lui Tăriceanu și Ludovic Orban, discuția despre posibila excludere a fost deocamdată amânată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri