Problema deszăpezirii. Dușa a cerut demisia prefecților de Botoșani și Neamț

Data publicării:
1912 20comuna 20cotusca-39387

Pentru acelaşi motiv, Mircea Duşa i-a cerut demisia şi prefectului de Neamţ.

Potrivit Mediafax, Mircea Duşa a anunţat că a pus la dispoziţia prefectului de Botoşani „tot ce a cerut" pentru deszăpezire. În replică, prefectul de Botoşani a declarat că, după ce a solicitat ajutorul MAI, a primit în schimb „freze vechi şi defecte".

Ministrul de interne Mircea Duşa a convocat pentru miercuri dimineaţă, la ora 8.00, la sediul prefecturii din Botoşani comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În Botoşani, multe localităţi sunt izolate

În judeţul Botoşani multe localităţi sunt izolate de zile întregi, oamenii ajungând la limita răbdării. Locuitorii din satul Cotu Miculinţi, de exemplu, au pierdut de o săptămână legătura cu comuna Coţuşca, de care aparţin.

„Nu se poate intra, nu se poate ieşi, zăpada este de 2-3 metri. Am încercat şi cu caii. Sunt 10 kilometri până la reşedinţa de comună. Din aceştia, 6 kilometri reprezintă un drum judeţean pe care nu-l desfundă nimeni. Sunt trei localităţi are depind de acest drum. Suntem, rupţi de realitate de opt zile. Oamenii sunt disperaţi”, a povestit la Digi 24 un locuitor din Cotu Miculinţi, Viorel Ciobanu.

În localitate trăiesc aproximativ 350 de oameni, majoritatea fiind în vârstă. Bolnavii nu au mai putut ajunge la farmacia din Coţuşca pentru a cumpăra medicamentele de care au nevoie, alimentele sunt pe sfârşite, iar curentul electric a fost întrerupt până luni.

Oamenii au încercat să ia legătura cu autorităţile, dar li s-a spus să aibă răbdare, până vor ajunge utilajele de deszăpezire şi la ei.

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat telefonic în emisiunea „Jurnal de seară”: Au fost câteva afirmaţii care, din informațiile mele, l-au obligat pe premier să ia o decizie. Nu stiu daca e oficială. L-a rugat pe Duşa să ia decizia necesară. Un prefect trebuie să se ocupe de ceea ce scrie in fişa postului, nu să stea la tv.

Anterior, premierul Victor Ponta s-a arătat extrem de iritat de întrebările jurnaliștilor despre situaţia drumurilor şi localităţilor izolate din cauza ninsorilor. Şeful Guvernului a sigurat că miniștrii de Interne și cel al Apărării „fac tot ce-i omenește posibil” ca să ajute autoritățile și oamenii afectați de ninsori, inclusiv pe sinistrații din Botoșani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri