Profesori, la grătar cu microbuzul şcolii. " Nu trebuia să mâncăm, sau n-am înţeles?”

Data actualizării: Data publicării:
gratar

S-au dus la grătar cu microbuzul şcolii. Dimineaţă au strâns, împreună cu elevii, gunoaiele dintr-un loc de picnic. După-amiază, trei dascăli dintr-o localitate gorjeană s-au întors pe Cheile Sohodolului să-ncingă grătarul. Dacă tot era curată zona, şi-au adus şi prietenii. Tot cu microbuzul primăriei.

În imaginile surprinse de reporterii Digi24, microbuzul şcolar e parcat pe malul râului, pe Cheile Sohodolului. 12 persoane roiesc în jurul grătarului. Nici vorbă de ecologizarea despre care ştia primarul.

Primar: „E microbuzul nostru indiscutabil, ştiam de acţiunea asta, dar nu ştiam de grătare.

(Rep.: Aici sunt adulţi majoritatea. Au fost şi elevi cu ei?) Da, au fost elevi. (Rep.: Acolo nu se vede niciun elev). Păi nu se vede, asta constat şi eu.”

Unul dintre profesorii care a participat la grătar nu vede nimic rău în cele întâmplate.

Dumitru Drumen, profesor coordonator: „Am fost 3 dascăli de la noi de la şcoală. De fiecare dată practic mergeam la un grătar după ce făceam acţiunea respectivă. (Rep.: Deci vi se pare normal ce s-a întâmplat. Dacă era o obişnuinţă, nu înseamnă că e şi normal). Păi nu am zis că este normal, dar nici o ilegalitate.

Am mâncat ceva. Nu trebuia să mâncăm, sau n-am înţeles?”

Georgeta Popescu, purtător de cuvânt al ISJ Gorj: „Atâta timp cât este inscripţionat ca transport elevi, ar trebui trebuie să fie folosit exclusiv în acest scop. Trebuie folosite numai în beneficiul elevilor.”

Primarul spune că va face o anchetă, iar directorul şcolii va cere explicaţii de la profesori.

Mădălin Ungureanu, primar Băleşti: „Voi face o anchetă clară după ce se termină bacalaureatul, îi vor chema să îmi dea o notă explicativă, categoric.”

Cornel Şomâcu, director la Şcoala Generală Băleşti: „E prima dată când văd imaginile respective, o să cer să îmi explice colegii care au fost implicaţi pentru că nu e normal.”

Profesorii care au folosit microbuzul şcolii ca să meargă cu prietenii la grătar ar putea scăpa cu un simplu avertisment.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri